Onlineresultat

Beskriver hur resultaten publiceras på onlinen och hur man redigerar ordningen på exempelvis klasser.

Equipe är anslutet till vårt system för onlineresultat, Equipe Online, som finns på online.equipe.com.

Här publicerar du startlistorna inför tävlingen, och resultatet kommer automatiskt att publiceras vartefter klasserna pågår.

Informationen som finns här visas även i våra appar för iOS och Android.

online.equipe.com är ett system med väldigt mycket besökare, så har vi valt att optimera systemet genom att spara sidorna i minnet lite längre. Detta innebär att efter att du publicerat en lista kan det ta någon minut innan det syns. Det gäller dock inte resultat för en pågående klass.

Publicera tävlingen första gången

Första gången du publicerar startlistorna för en tävling, eller om du ska publicera en ny klass, så går du till Arkiv, Publicera online.

Här bockar du i vilka klasser som ska publiceras. Du kan också klicka på rubriken för en dag för att markera alla klasser under denna (håll in Shift för att markera flera dagar).

Tänk på att om du har listor för t.ex. uppstallning, sena ändringar osv. så brukar man inte vilja publicera dessa, så se till att dessa inte bockas för.

Du behöver också ange e-postadress samt telefonnummer, detta används om det är någon klass som saknar resultat i onlinesystemet. Du kommer då att få ett meddelande om detta så att det kan åtgärdas.

Publicera en uppdaterad lista

Om du har gjort ändringar till en startlista så bör du snarast möjligt publicera den uppdaterade versionen så att ryttarna kan se detta. Antingen går du till Arkiv, Publicera Online igen, och väljer den uppdaterade klassen. Alternativt kan du gå till Startlistor, välja önskad klass, och därifrån Arkiv, Publicera klass (alternativt klicka på den lilla knappen uppe till höger med ett moln och en pil).

Ändra eller ta bort en publicerad lista

Vissa saker måste man ändra direkt från online.equipe.com. Har du t.ex. publicerat en lista av misstag som du vill ta bort, ligger klasserna i fel ordning, vill du ladda upp ryttarmeddelande eller liknande.

Gå till Arkiv, Publicera online. Uppe i högra hörnet finns en knapp Logga in på online.equipe.com. Denna tar dig direkt till tävlingens sida i onlinesystemet. När du är inloggad där kommer du att se lite nya knappar.

Ta bort en lista

Klicka på pennan bredvid namnet på listan. Allra längst ner under fliken Allmänt finns en knapp för att Ta bort listan.
Om du bara vill ta bort en avdelning (en ponnykategori, eller avd. A/B), så går du till fliken Avdelningar, klickar in dig på önskad avdelning, och trycker där istället på Ta bort.

Om man tar bort sista starten i en avdelning och sen publicerar så kommer den inte automatiskt att tas bort från online.equipe.com, utan den måste då raderas manuellt enligt beskrivning ovan.

Ändra eller ta bort en starttid

Klicka på pennan bredvid namnet på listan. Ganska långt ner finns ett fält för datum och tid. För att ta bort starttiden skriver du bara 00:00, alternativt enbart datum. Har du ändrat starttiden för en klass i app.equipe.com kan du bara publicera listan på nytt för att uppdatera.

Ändra ordningen på listorna

Längst ut till vänster finns en symbol med tre streck på varje lista, ta tag i denna och sen drar du och släpper listan på rätt plats. Tänk på att då systemet sparar sidorna länge i sitt cacheminne så kan ibland bli så att klassen hoppar tillbaka om du laddar om sidan för snabbt.

Lägga till information

online.equipe.com kan du även lägga till viktig information till ryttarna. Du kan skapa en ny klass/lista och där även bifoga filer.

Följande är exempel på hur du laddar upp Ryttarmeddelande eller Banskisser.

Resultat

Så fort du godkänner ett resultat i resultatinmatningen i Equipe så kommer detta att publiceras på online.equipe.com. Detta kräver dock att klassen sedan tidigare är publicerad.

Om det är en dressyrtävlingen så visas poängen också vartefter dessa matas in.