Användare

Guide kring hur man redigerar användare, vilka olika behörigheter det finns etc.

Det finns två olika sätt att logga in i Equipe. Antingen via TDB (Tävlingsdatabasen) eller med ett lösenordskonto direkt i Equipe.


Ett användarkonto kan sedan i sin tur vara kopplad till ett obegränsat antal arrangörer. Så om du hjälper till på en annan tävling än vad du vanligtvis gör, kan dom ge dig behörighet med ditt befintliga konto.


Inloggning via TDB
För att logga in via TDB krävs ett konto där med arrangörsbehörighet för den förening som ska administreras. Om arrangörsbehörighet i TDB saknas så ordnas detta via Svenska Ridsportförbundet. På tdb.ridsport.se under Hjälp, Arrangörsblankett, så finns det formulär som måste fyllas i för att erhålla behörigheten.


Inloggning med lösenord
Om ni vill ge fler personer tillgång att arbeta med tävlingar i Equipe, utan att ha arrangörsbehörighet i TDB, så kan ni skapa sådana konton. 


Skillnaden mellan TDB- och lösenordskonton är att endast användare som är inloggade via TDB kan importera/exportera därifrån. I övrigt kan alla användare göra samma saker i systemet, och självklart kan ni vara obegränsat med antal användare inloggade samtidigt.


Skapa ny användare
Klicka på Equipe-loggan uppe till vänster för att komma till startsidan, därefter Arrangörer, välj er klubb, sen Användare och därefter Ny användare.


Om användaren redan finns upplagd med sin e-postadress kommer bara befintligt konto att kopplas till ännu en arrangör.


Behörigheter

Det är möjlighet att ge användarna i systemet olika behörigheter. I nuläget finns fem olika roller, och en användare kan ha flera roller.


Ägare
Användare med denna behörighet kommer åt samtliga funktioner och kan även skapa/ändra andra användare. Det är bara denna behörighet som kan ändra uppgifter om arrangören, så som adress, faktura-kontakt, org-nummer osv.


Medlem
Som medlem kommer man åt alla tävlingar för arrangören, men ej dom ekonomiska delarna.


Ekonomi
Ekonomi ger behörighet till enbart de delar som berör ekonomin för arrangörens tävlingar.


Grafik
Om ni använder er av funktionen Displayer, kan ni lägga upp konton som enbart kommer åt dessa. T.ex. om ni har ett företag som gör grafik för tv-sändning eller liknande.


Domarresultatregistrering
Användare med denna behörighet kan registrera resultat som domare, det kan inte användas i kombination med andra roller. Vanliga användare har redan tillgång till att registrera domarresultat. Ett användningsområde kan vara där domarsekreterare på dressyrtävling matar in resultat "live" under pågående ritt och inte behöver ha tillgång till appens alla övriga funktioner.


Personliga inställningar

Normalt sker inloggning till app.equipe.com via TDB men det går också bra att välja ett lösenord. Klicka på er klubblogga uppe till höger, i toppmenyn. Överst står ditt namn. Det är viktigt att den som jobbar med systemet är inloggad i sitt eget namn.


Där kan du välja språk och vilket lösenord du vill använda. Det kan vara bra för att behöva slippa logga in på TDB på varje dator du behöver ha tillgång till app.equipe.com.


Inställningar om vilka kolumner som du vill ha synliga under startlistor sparas för den datorn du surfar från.