Kom igång

Kom igång med hur systemet är uppbyggt.

I systemet finns det tre olika nivåer, när du loggar in kommer du på nivån för dig som användare. Därifrån kan du klicka dig vidare till nivån för arrangörer och tävlingar. Under arrangörer hittar du alla arrangörer som ditt konto är kopplat till, klickar du på den kan du sedan exempelvis se arrangörens inställningar, fakturor och användare.

Under tävlingar hittar du de tävlingar som finns under de arrangörer du är kopplade till. 

Menyerna förändras beroende på vilken typ av sida du besöker.

Användare

Här ser du hur det ser ut när du har loggat in i systemet.  Till vänster har du menyerna för arrangörer och tävlingar. Om du klickar på ditt namn i den vänstra kolumnen kommer du till inställningarna för ditt konto. 

Arrangör

Här ser du hur det ser ut efter att du klickat på arrangörer i den vänstra menyn. Här kommer alla arrangörer som du är kopplad till att synas. Klickar du på arrangörens namn kommer du till inställningarna för denne, du kan även klicka på tävlingar eller användare. 

Här ser du hur det ser ut om du klickade på arrangörens namn, då får du upp inställningarna för denne. 

Till vänster ser du att menyn har ändrats och reflekterar nu den nivå du befinner dig i. Exempelvis kan du nu klicka på och se arrangörens fakturor. 

Tävling

När du valt och/eller skapat en ny tävling förändras både menyn till vänster och toppmenyn och du är nu en nivå upp. Vill du återvända till klubbnivån eller snabbt byta tävling klickar du på Equipe-loggan.

Det är viktigt att du förstår att menyvalen under Arkiv och i toppmenyn i övrigt hela tiden kommer ändras när du flyttar dig i vänstermenyn; valet Personer t.ex. genererar bl.a. Ny person, Ny ryttare, Ny funktionär och Utskrifter.

Vänstermenyns Hästar leder under Arkiv bl.a. till Ny häst, Sök ny häst och Utskrifter. Alternativet Arkiv > Utskrifter i sin tur kommer att leda till olika utskriftsvarianter beroende på var du står på vänstermenyn. I Startlistor måste du emellertid gå ett steg till för utskrifter, nämligen till respektive klass.

Navigera inom en tävling

Navigera mellan huvudsidorna inom en tävling med hjälp av följande kortkommandon:

g k - Klasser
g p - Personer
g s - Startlistor
g h - Hästar
g f - Förändringar

Du kan även använda dig av kortkommandot ctrl+j på pc och cmd+j på mac för att söka på ryttare, häst, betalare eller klasser i tävlingen.


Börja skriva ett namn eller en klass, då kommer förslagen upp i listan.

Gå till ryttare, häst, betalare eller startlista

Ofta vill man navigera från startlistan direkt till ryttaren eller hästen. Det gör man genom att klicka på ryttaren eller hästen - en liten knapp (navigera-till) dyker då upp i tabellen.

Det går bra att navigera till en ryttare, betalare, häst på alla ställen där man ser starterna. Så oavsett om du är under Personer, fliken Klasser, en hästs klasser eller en klubbs klasser eller i startlistan är det bara att klicka och sedan trycka på navigera-till-knappen.

Om du t.ex. vill navigera till startlistan från en persons klasser, klicka då på klassnumret.

Kortkommandon

Eftersom detta är ett system som körs i webbläsare finns inte vanliga kortkommandon som man är van vid, med Ctrl/Alt i kombination med en bokstav.

Istället använder du en tangent eller två tangenter i följd. Kortkommandot är angivet i till höger i undermenyerna (som: a + f) och på sikt kommer du säkert att kunna memorera de viktigaste. För att komma åt tävlingsinställningarna ska du trycka a följt av ett i. Vill du sätta fokus i sökfältet, tryck bara s.

Listan kan göras lång med alla dessa kortkommandon; titta i menyerna för att se vad som gäller för de funktioner du använder ofta.

Högerklicksmeny

På några ställen i systemet kan man få fram en meny genom att högerklicka. Det gäller bland annat under Startlistor, Laglista, Displayer och Personers klasser. Det rör sig oftast om funktioner som man snabbt behöver ha tillgängliga eller som direkt hänger ihop med vad man har markerat.