Introduktion till Equipe

Ett nytt system med nya möjligheter.

Vi har jobbat med att göra ridsporten lättare att hantera och mer tillgänglig sedan 1988 då vårt första system lanserades. Vi började bygga vårt windows-program för mer än 15 år sedan. Sedan dess har det hänt mycket.


Vi har utvecklat tidtagning tillsammans med IC Control, gjort TV-grafik, varit på plats och kört systemet på fler och större tävlingar. Byggt och framförallt skapat Equipe Online, vårt publiceringssystem. Vi har gjort appar för både Android och iPhone. Tävlingsdatabasen som nu används för samtliga tävlingar i Sverige för tävlingsansökan, propositionshantering och anmälan.


Vi ställde oss frågan, med alla dessa system på plats: Hur skulle ett tävlingsprogram kunna se ut om vi gjorde det med början idag. Så vi började.


Skälet att använda ett system är att man vill få ut mycket mer information än vad man matar in. Det har blivit en genomgående tråd i det nya systemet. Man ska t.ex. inte längre behöva flytta anmälningsfilen från TDB till Equipe manuellt och inte heller behöva flytta backuper mellan hemdatorn och klubben.


Allt ska vara integrerat; man ska kunna arbeta ihop från ett eller olika ställen både innan, efter och under tävlingen. Man ska inte behöva ställa in IP-adresser eller manuellt uppdatera programvaran på samtliga datorer på klubben.


Man ska kunna använda alla funktioner - som inmatning direkt hos varje dressyrdomare - utan att behöva skapa ett avancerat nätverk eller köra en speciell serverprogramvara. För nätverket finns redan - internet. I Sverige är vi ju mycket långt framme på det området och det finns bra internetförbindelser på de flesta ställen. Det gör vår dröm möjlig, nämligen att skapa ett system som inte kräver särskilt mycket mer kunskaper än att man kan hantera en webbläsare. Ett system där man kan använda vilken plattform eller enhet som helst: PC, Mac, Linux eller varför inte en smartphone.


Vi presenterar därför app.equipe.com