Kom godt i gang...

Kom godt i gang med Equipe og forstå systemets opbygning

I systemet er der 3 forskellige niveauer, når du logger på vil du være på "Bruger" niveauet. Fra her kan du klikke dig videre til niveauerne for "Arrangører" og "Stævner".

På "Arrangører" niveauet finder du alle de arrangører og klubber, som din brugerkonto er knyttet til - nogle brugere er jo tilknyttet mere end en klub/stævnearrangør.

På "Stævner" niveauet ses alle de stævner, der er planlagt og/eller afviklet, hos de klubber og stævnearrangører som du har adgang til.

Menuerne i systemet vil forandre sig løbende afhængig af hvilket niveau du befinder dig på.

Brugere

Efter login vil du altid være på dette niveau. Til venstre har du menupunkter for "Arrangører" og "Stævner". Hvis du klikker på dit navn i den venstre kolonne (her "Demo Bruger") vil du se de indstillinger der er gældende for din konto. Det er blandt andet her muligt at skifte adgangskode, og rette dine oplysninger.


Arrangører

På dette niveau kan du se alle de klubber/stævnearrangører som din login er knyttet til. Hvis du klikker på et af klub/stævnearrangør navnene, vil du se dennes indstillinger, og du vil også kunne se klubbens/stævnearrangørens stævner og brugere.


Hvis du klikker på en af klubberne/stævnearrangørerne, vil deres oplysninger vises. Det er vigtigt at disse oplysninger er korrekte, da de anvendes på udskrifter og ved publisering til online.

 

Du kan når som helst og lige gyldig hvor du er placeret i Equipe systemet, klikke på Equipe-logo'et i øverste venstre hjørne, for at vende tilbage til start-skærmen (det første billede).

 

Stævner

Efter du har valgt eller oprettet et nyt stævne, vil menuerne til venstre og i toppen forandre sig. Hvis du ønsker at komme tilbage til klub/stævnearrangør oversigten eller skifte til et andet stævne, klikker du blot på Equipe-logo'et øverst til venstre.Det er vigtigt at forstå at mulighederne under menu-punkterne vil forandres afhængig af hvor man er i menuen til venstre. For eksempel, hvis du står under "Personer", vil "File" menuen indeholde funktioner til oprettelse af "Ny person", "Ny rytter", "Ny official" og "Udskrifter".

Hvis du er under "Heste", indeholder "File" menuen funktioner til "Ny hest", "Søg efter hest" og "Udskrifter".  

Mulighederne under menu punkterne alt efter hvor i et stævne du befinder dig, afspejler altid de funktioner som er tilgængelige.


Navigation med genveje i et stævne

Det er muligt at skifte mellem de forskellige områder i et stævne ved at anvende følgende genvejs-taster:

  • g k - Klasser
  • g p - Personer
  • g s - Startlister
  • g h - Heste

En anden genvejstast der er meget nyttig at lære er Equipes søge funktion, hvor man nemt og hurtigt kan søge ryttere, heste, personer eller klasser frem: 

  • Ctrl + j - på en PC 
  • Cmd + j på en Mac
Begynd at skrive navn eller navn på klasse, og automatisk vil systemet begynde at vise de elementer der matcher med det der er skrevet i søgefeltet.


Gå til rytter, hest, betaler eller startliste

Ofte har du behov for at komme direkte fra startlisten til en rytter eller hest. Dette kan nemt gøres ved at klikke på navnet af rytter eller hest - en lille knap (gå-til) vil komme frem i listen - i den røde firkant -

image.png 35.2 KB


Denne funktion til at gå direkte til rytterens eller hestens profil kan bruges fra alle visninger hvor du kan se starter. Uanset om du er under "Personer", "Heste" eller "Startlister". 

Hvis du fx. ønsker at skifte til en startliste fra rytteren, skal du gå til fanen "Klasser" og klikke på klasse nummeret, så kommer du tilbage til startlisten for klassen.


Genvejstaster generelt

Da hele Equipe systemet afvikles ved hjælpe af en web browser, finder der ikke genvejstaster som det kendes fra andre programmer, som fx. Ctrl/Alt i kombination med et bogstav.

Men i Equipe er det muligt at anvende enkelt taster eller to-tast-kombinationer. Genvejs-tasterne er vist i de forskellige menuer til højre for menu-teksten (fx.:  a f).
Efter at have brugt dem et stykke tid vil du hurtigt lære de mest anvendte kombinationer. For at komme til Publish Online, vil du skulle trykke på a efterfulgt af p.  

Listen med genvejs-taster vil være uoverskuelig lang, på grund af de mange niveauer - så tag i stedet et kig i de menuer som anvendes hyppigst, og prøv en genvej af eller to. De kan virkelig spare en for meget tid, når der planlægges og offentliggøre stævner.


Højre-klik muligheder

Nogle steder i Equipe er det muligt at fremkalde en undermenu med muligheder ved at højreklikke. Dette kan fx. gøres ved at højreklikke på en rytters navn under "Startlister", på en hestes navn i menuen "Heste" og flere andre steder. Undermenuerne indeholder typisk relaterede funktioner og muligheder til der hvor højreklikket udføres eller hvis der er markeret flere poster i en oversigt.


Kom godt i gang...


Vi håber at du med ovenstående korte introduktion til Equipe systemets bruger grænseflade, nu kan komme godt i gang. Introduktionen fortæller ikke om hvordan du klaregøre dit stævne og afvikler det, men det er der også hjælp til. Du kan altid klikke på Hjælp i øverste højre hjørne, hvor vi løbende sørger for at opdatere emne-relaterede artikler. Der findes allerede en del på Svensk og Engelsk, og vi arbejder nu på højtryk for at få lavet udgaver på Dansk der har fokus på den stævne-afvikling vi anvender i Danmark.


Går du helt i panik, så kontakt os via det lille (?) der findes til højre for klubbens logo i øverste højre hjørne af skærmen. Her kan du stille spørgsmål til Equipe og stævne afvikling, og vi vil hurtigt mulig skrive retur til dig. Vores retur svar til typisk vises direkte inde i Equipe og komme på e-mail efterfølgende.