Ændring af status / framelding samt skift af klasse

Guide til hvordan man ændre status/framelder en rytter og skifter til en anden klasse

Ændring af status / framelding

Når en rytter ikke ønsker at starte til stævnet alligevel skal ekvipagen frameldes, afmeldes, osv. - der er mange udtryk for det samme og i Equipe går det under udtrykket "at ændre status" - hvad den status skal ændres til, hvilke der er mest benyttede og hvilken betydninger de forskellige har ses i listen under billederne.

Status ændres ved at klikke på det tomme felt i kolonne "Status" i klassens startliste, ud for den rytter, hvis status skal ændres. Hvorefter valgmulighederne kan ses i en drop-down menu. Det er også en mulighed at ændre status fra rytterens profil under fanen "Klasser", fremgangsmåden er den samme.

Ændring af status fra startlisten

Ændring af status fra rytterens profil under fanen "Klasser"

Forstørret ser valgmulighederne i drop-down menuen således ud:
image.png 6.54 KB

Forklaring på hvad de forskellige valgmuligheder eller statusser betyder og hvilken handling, der ligger bag, forklares herunder.
image.png 140 KB

Det er vigtigt at ændre vælge den rigtige status, den der både passer til hvad der skal ske med starten og ekvipagen men også den status, som påvirker økonomien på den ønskede måde.
Læs mere omkring økonomien og afmelding i disse to guides - Framelding af start (100% retur), Framelding med delvis refundering af indskud (fx 50% retur) og Framelding af start (0% retur).

Skift af klasse

Ønsker en ekvipage at skifte klasse kan dette gøres to forskellige steder fra.

Den første måde at skifte klasse på er at skifte fra rytterens profil under fanen "Klasser" er nok den letteste metode - find klassen der skal flyttes fra i listen med rytterens klasser, klik op klassens navn og vælg den nye klasse i drop-down menuen.

Den start ekvipagen havde i klassen der flyttes FRA markeres med grøn gennem stregning (afmeldt med 100% indskud retur) og så tilmeldes ekvipagen i den nye klasse, hvor det returnerede indskud så betales med 100%.

image.png 111 KB

Den anden måde at skifte klasse på er direkte fra startlisten, hvor ekvipagen markeres, der vælges "Handlinger" -> "Skift til klasse" og vælg den klasse der skal skiftes til fra listen og klik "OK". Under rytterens profil ser det ligedan ud uanset hvilken metode der anvendes.

image.png 101 KB

HUSK at der aldrig må slettes en start i Equipe, så forsvinder al økonomien og historikken samt at alt det slettede hentes ind igen ved import fra DRF Go!