Pistelaskin / Pisteyhteenveto

Tässä osiossa käydään läpi pistelaskin ja mihin sitä voidaan käyttää.

Erinäisistä syistä voidaan koota pistelasku eri luokista. Voit laskea luokkien välillä meetingmaksut, cup-pisteet tai kvaalin finaalia varten.

Pistelaskin on luokka, jolla on erityispiirteet. Siirry kohtaan Luokat, jossa valitse Tiedosto, Uusi luokka, Pisteyhteenveto. Kuten muutkin luokat, tarvitsee tämä luokkanumeron ja nimen Yleiset-välilehdellä. Luokan asetukset sijaitsevat Pisteenyhteenveto-välilehdellä.


Asetukset

Ratsastaja/Hevonen

Valitse, annetaanko pisteitä vain ratsastajalle tai ratsukolle.

Vain luokan parhaat tulokset

Valitse, saako ratsastaja pisteitä useasta luokan tuloksesta vai vain parhaan.

Laske sijaluvut

Jos valitset vain kunkin luokan parhaan tuloksen ja ratsastajalla on useita hevosia luokassa, huonommin sijoittuneita hevosia ei lasketa mukaan.

Esimerkki toiminnasta:

Yllä oleva pisteyhteenveto antaa luokan ensimmäiselle 10 pistettä, toinen 9 pistettä, jne. Jos ratsastaja on sijoilla 1 ja 2, tulosluettelon kolmas saa 9 pistettä, mikäli Laske uudelleen sijoitus -kohdasta valinta on päällä. Jos tämä valinta on pois, kolmas sija antaisi 8 pistettä.

Vain sijoittuneille

Jakaa pisteitä vain ratsastajille/hevosille, jotka ovat sijoittuneet luokassa.

Menetelmä

Pisteyhteenveto voi jakaa pisteitä useilla menetelmillä.

Prosenttiyhteenveto

Käytetään kouluratsastuksessa, jossa ratsastajan kokonaisprosentti yhdistetään useista luokista.

Pisteet

Tässä voit määrittää miten pisteet jaetaan luokkaa kohti. Kirjoita kunkin sijoittuneen pisteet pilkulla erottuna, esim. 10,8,7,6,5,4,3,2,1,1,1,1.

Sijalukumenetelmä

Pisteet jaetaan vastaavalle sijaluvulle kussakin luokassa. Ensimmäinen sija antaa 1 pisteen, toinen sija 2 pistettä, jne.

Käänteinen sijalukumenetelmä

Kuten yllä, mutta ensimmäinen sija antaa niin monta pistettä, kuin luokassa on lähtijöitä, toinen sija lähtömäärästä -1, jne.

Lajittelu

Määritä, lajitellaanko luettelo nousevaan vai laskevaan järjestykseen pistemäärän perusteella.

Keskeyttänyt / hylätty (Equipe apissa otsikolla Ei täydellinen)

Antaa pisteet myös ratsastajalle/hevoselle, joka ei suorittanut rataa loppuun asti, ts. hylätty tai keskeyttänyt.

Ei startannut

Antaa pisteet ratsastajalle/hevoselle, joka ei osallistunut kaikkiin luokkiin.

Muoto

Määritä, käytetäänkö desimaaleja ja kuinka monta.


Luokkaan lisääminen

Jos haluat lisätä luokkia pisteyhteenvetoon, valitse ne alareunan valikosta. Voit määrittää pisteet ja tavan luokkakohtaisesti. Esimerkiksi, jos olet valinnut käänteisen sijalukumenetelmän, mutta haluat ensimmäisen sijan antavan lähtijämäärän lisäksi 2 ja toisen sijan antavan lähtömäärä -2, voit kirjoittaa: 2, -1, 0.


Näytä tilanne

Kun luokka on luotu ja asetukset tehty, siirry lähtölistoissa tähän uuteen luokkaan. Klikkaa Ruusuketta oikeassa yläkulmassa tulossyöttöön ja näet kuinka pisteet ovat jaettu eri luokkiin. Tilanne päivittyy jatkuvasti tuloksien tallennuksen jälkeen. Pisteyhteenveto voidaan myös julkaista osoitteessa online.equipe.com kuten mikä muuta luokka tahansa.