Palkintorahat

Osa kilpailua on palkintorahat. Jokaiseen luokkaan määritetään palkintorahojen jako. Nämä jaetaan luokan loputtua.


Lisää palkintorahat

Luokan asetuksissa on Palkintoraha-välilehti, jossa lisätään palkintorahat. Jos kilpailu tuodaan Kipasta, tulevat palkintosummat Kipan luokan tiedoista. Palkinnot erotetaan pilkuilla, jolloin ensimmäinen arvo menee luokan voittajalle, toinen sijalle 2, jne. Viimeinen arvo jaetaan kaikille lopuille sijoittuneille.

Kansainvälisessä kilpailussa palkintorahat jaetaan luokassa kokonaissummana, josta voittaja saa joko 25% tai 33%. Jos käytät tätä, täytä kokonaissumma ja klikkaa pientä laskinkuvaketta. Jos kaikki täsmää, paina OK. Tämä tehdään palkintojen jaon yhteydessä, koska tarvitaan tietää sijoittuneiden määrä.

Pääpalkinnot

Jos pääpalkintona jaetaan esimerkiksi auto tai vastaava ja haluat tämän tulosteisiin, kirjoita palkinto suoraan kenttään. Nimeä pääpalkinto ja sulkuihin arvo, esim. Audi A6 (50 000). Kansainvälisissä kilpailuissa arvo on ilmoitettava tuloksissa. On myös mahdollista syöttää pääpalkintoja palkintorahat: Audi A6 (50 000) + 5000. Laita tämän pilkku ja kirjoita seuraavat palkinnot normaalisti.


Jaa palkintorahat

Luokan loputtua tulee näkyviin vihreä ruutu, joka muistuttaa palkintojen jaosta. Klikkaa tekstiä Jaa palkinnot ja hyväksy jako. Voit tehdä tämän myös Työkalut > Jaa palkintorahat. Palkinnot jaetaan vain luokassa sijoittuneille ratsukoille.


Palkintorahan saaja

Oletusarvoisesti palkintoraha jaetaan sille, joka on maksanut kilpailumaksut. Palkintoa varten tilinumero ja saajan tiedot lisätään Kipassa. Saatu palkintorahan summa ilmoitetaan Suomen lakien mukaisesti Tulorekisteriin.