Joukkuekilpailu esteratsastuksessa yksilöratsastajien kera

Esteratsastuksessa voi olla joukkuekilpailu, jossa on mukana ratsastajia, jotka eivät kuulu mihinkään joukkueeseen. Tässä tapauksessa käytetään hallinnollista luokkaa joukkueeseen osallistuville. Hallinnollisen luokan kautta saadaan joukkuetulos.


Joukkueluokan asetukset

Aloita joukkueluokan asetuksista:

 1. Siirry Luokat ja valitse joukkueluokka. Jos luokkaa ei ole Kipassa, luo uusi luokka ja anna sille uusi numero + kirjain esim. 6T
 2. Luokan Yleiset-välilehdellä valitse kohdasta Sekalaista Joukkue. 
 3. Uusi Joukkue-välilehti on ilmestynyt ja siirry tähän. 
 4. Tässä valitset, onko luokka hallinnollinen vai ei. Valitse Tämä joukkuekilpailu on vain hallinnollisia tarkoituksia varten
 5. Joukkue-välilehdellä määritä joukkueen minimi ja maksimimäärän joukkueelle (yleensä vähintään 3 ja enintään 4). 
 6. Täytä joukkueen ilmoittautumismaksu. Joukkueen asetuksissa nimetään maksulle vastuuhenkilö. Palkinnot voidaan jakaa joukkueen jäsenille tai vastuuhenkilölle. 

Luo joukkue

Joukkueluokan luomisen ja asetuksien jälkeen luodaan joukkueet.

 1. Siirry vasemmasta valikosta Lähtölistoihin
 2. Joukkueluokan kohdalla on pieni nuoli, josta voit valita joukkuelistan
 3. Luo joukkue Tiedosto – Uusi joukkue
 1. Lisää seuran nimi. Jos seuraa ei löydy, siirry vasemman reunan Seurat ja lisää seura Tiedoston kautta. HUOM! Etsi uusi seura rekisteristä. Yhdistelmäjoukkue toimii samalla tavoin. 
 2. Täytä joukkueenjohtaja ja maksaja. Jos seuralla on useampi joukkue, kirjoita joukkueen numero. 
 3. Jos seuralla on vain yksi joukkue, jätä oletusarvo 1. 

Valmistele joukkueen lähtöjärjestys

Kun kaikki joukkueet ovat luotu, nämä saavat lähtönumeron. Joukkuejärjestys voidaan arpoa: Työkalut, Arvonta ja tämän jälkeen Työkalut, Uudelleen numerointi. Voit muuttaa joukkueiden järjestystä vetämällä ja pudottamalla, kuten mitä tahansa lähtölistassa.

Jos joukkue ilmoittaa osallistujat vasta paikan päällä, voi tulostaa tätä varten lomakkeen. Tulosta Joukkue-lomake tulostusvalikosta (painikerivi ylhäällä oikealla). Joukkueenjohtaja kirjoittaa osallistujien nimet ja keskinäisen lähtöjärjestyksen. Lomake toimitetaan kilpailupaikan kansliaan.


Lisää joukkueratsastajat

Seuraavaksi yhdistetään osallistujat joukkueeseen. Hallinnollisessa luokassa ei saisi olla yksittäisiä lähtöjä, vaan osallistujat ja heidän tulokset muissa luokissa sidotaan erityiseen joukkueluokkaan. Hallinnollinen luokka kerää tulokset muista luokista.

 1. Siirry sen luokan lähtölistaan, josta haet ratsastajat joukkueeseen. 
2. Klikkaa seurannimeä hiiren kakkospainikkeella ja saat ruudun joukkueista, jotka ovat joukkuekilpailussa.

3. Sijoita ratsastaja oikeaan joukkueluokkaan klikkaamalla vasemmalla painikkeella. ”Täytä” kaikki joukkueet osallistujillaan.


Lajittele joukkue kyseessä olevassa luokassa

Lajittele joukkueratsastajat kyseessä olevassa luokassa joukkueen keskinäiseen lähtöjärjestykseen.

 1. Siirry joukkueluokkaan ja valitse Joukkuelista 
 2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella sitä joukkuetta, jota haluat käsitellä ja valitse Muokkaa
 3. Vetämällä ja pudottamalla voit sijoittaa joukkuejohtajan antamaan järjestykseen. Muut muutokset, kuten hevosen ja ratsastajan muutokset voidaan tehdä muokkaustilassa. 
 4. Valitse se ratsastaja, jota arvostellaan kertoimella ja/tai lasketaan mukaan tuloksesta huolimatta. 

Lajittele lähtölista joukkueen mukaiseen järjestykseen

Kun joukkueet ovat valmiit, järjestäjä lähtölista joukkueen asettelun mukaiseen järjestykseen. Tämä tehdään joukkueluokassa.

 1. Siirry joukkueluokkaan ja valitse Lähtölista
 2. Klikkaa Työkalut-valikkoa 
 3. Valitse Järjestä lähtölista noudattamaan joukkueiden sisäistä lähtöjärjestystä
 4. Valitse sijoitetaanko joukkueeseen kuuluva ensin vai viimeiseksi 
 5. Nyt joukkueiden osallistujat ovat keskenään lähtöjärjestyksessä – Joukkueen A ensimmäistä ratsastajaa seuraa joukkueen B ensimmäinen ratsastajat, jne. 
Kaikki muutokset joukkueluokkalistoihin, joukkuelistoihin tai lähtölistoihin vaikuttavat yksilöratsastajien luokkaan ja joukkueeseen tehtäviin muutoksiin. Tällöin muutokset ovat tehtävä myös siellä.


Tulossyöttö

Kaikki tulokset syötetään aina ratsukkoluokkaan kaikissa tapauksissa. Tulokset päivittyvät automaattisesti joukkueluokkaan. Vaihtamalla Lähtöluettelon ja Joukkuelistan välillä näet henkilökohtaiset ja joukkueen tulokset. Jos joukkueluokka ei ole hallinnollinen, kilpailijoiden henkilökohtaisia tuloksia ei julkaista.